Liturgijska godina u tvom domu

Liturgijska godina u tvom domu

Često se opisujući nešto dosadno kaže: "Ah, svakodnevica!" Ali ta svakodnevica je većina našeg života. Želimo li dopustiti da bude samo niz zadataka, ciljeva, problema i pitanja? Želimo li da nam život postane suh i bezbojan. Isus nam kaže da je došao da imamo život u izobilju.

Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju. (Iv 10,10)

Što našoj svakodnevici nedostaje?

Duh Sveti nam po Crkvi daje sve ono što našoj svakodnevici nedostaje. Svaki dan nam Crkva, u spomendanima i blagdanima, pred oči stavlja neku od istina vjere, posebnog sveca, događaj iz života Isusova i Njegove Majke. Kao i svaka dobra majka, Crkva njeguje i hrani svoju djecu svaki dan.

Znajući da nam je osim svakodnevne hrane potrebna povremena gozba uz sve pripreme koje joj prethode, Crkva nam daje i posebna, jaka vremena: advent kojeg slijedi Božić i korizmu koju slijedi Uskrs.

Crkvena ili liturgijska godina pokazuje nam i narav našeg života: ona je izmjena postova i slavlja, radosti i ozbiljnosti. I uvijek u svemu nada! Pogled prema Nebu. Hod prema vječnosti.

Maleni detalji koji puno znače

Da bismo primili svo bogatstvo i ljepotu koju nam Crkva kroz godinu nudi, moramo je unijeti u svoje domove. Moramo je živjeti u svojim obiteljima. To ne moraju biti komplicirani projekti koji traže puno vremena. Dovoljni su mali detalji koji će nam svakodnevno oči podizati k Nebu, a srce smještati u sigurno krilo Crkve.

I sami smo se puno puta susreli s problemom vremena. Kako živjeti vjeru svaki dan, u punini, a ipak obaviti sve ono što moramo? Shvatili smo da je bolje malo u zajedništvu nego puno pod pritiskom. Shvatili smo da smo ljudi podložni vremenu i da nam je potrebno puno malih podsjetnika inače jednostavno odlutamo. Shvatili smo da je vrijeme provedeno s djecom apsolutno neprocjenjivo. Njima je važna pažnja, pogled, zagrljaj i potpuna posvećenost. Neka to prati jednostavna aktivnost koja će se lako uklopiti u ubrzani ritam naših svakodnevica. Više nego ikad potrebna nam je jednostavnost.

Jednostavnost vam želimo ponuditi

Zato ćemo nastojati ponuditi vam jednostavne aktivnosti koje prije svega potiču zajedništvo i predanje. Zajednički rast u krepostima. Zajednički hod prema Bogu.

Zato ćemo vam ponuditi jednostavne i "tihe" proizvode za dekoraciju doma koji će misli vaše i vaša srca uzdizati Nebu.

Barem se tome nadamo.

Javite nam se komentarima, prijedlozima ili pitanjima! Podijelite s nama svoje želje i potrebe. Tu smo zbog vas i raduje nas svaki susret!

Do idućeg susreta, želimo vam obilje Božjeg blagoslova! Bog vas ljubi!

 

Natrag na blog